تولید بازوی پروتزی ارزان و هوشمند با چاپگر سه بعدی
چاپ سه بعدی به کمک معلولین جسمی آمد.
محققان با استفاده از چاپگرهای سه بعدی برای کودکان نوپای معلول، بازوهای پروتزی ارزان قیمت تولید کرده اند.
تولید بازوهای پروتزی برای کودکان نوپای معلول کاری پرچالش است، زیرا آنها به سرعت بزرگ میشوند و بازوی پروتزی بعد از چند ماه متناسب با نیازها و ابعاد بدن آنها نخواهد بود.
از سوی دیگر با توجه به هزینه بالای تولید بازوهای پروتزی، صرف پول و وقت زیاد برای تولید چنین محصولاتی منطقی نیست. از همین رو محققان انگلیسی برای اولین بار با استفاده از چاپگرهای سه بعدی نمونه اولیه ارزان قیمت یک بازوی پروتزی را تولید کرده اند که مجهز به حسگرهایی پیشرفته برای تعامل با محیط اطراف است.
از این بازو میتوان برای رفع نیازهای کودکان معلولی استفاده کرد که کمتر از دو سال سن دارند. بازوی یادشده با استفاده از یک بند به ضایعات باقی مانده بازوی کودک متصل میشود. حسگرهای این بازو هم قادر به شناسایی علائمی هستند که توسط ماهیچههای بدن تولید میشوند. علائم مذکور توسط حسگرها به فرمان مبدل میشوند تا بازوی پروتزی قادر به اقداماتی همچون گرفتن اشیا با استفاده از دوانگشت خود باشد.
بررسی تاثیر پرینترهای سه بعدی در معماری مدرن
نویسندگان: دکتر منوچهر تمیزی – مهندس مارال مثنوی
بشر روز به روز به دنبال پیدا کردن راههای ساده تر برای ادامه زندگی و بهتر کردن کیفیت زندگی می باشد و همواره سعی میکند وسیلههایی اختراع کند که بتوان مسیر پیشرفت را هموارتر و سریعتر طی کرد. این امر در معماری امروز هم وجود دارد و ما باید هر روز منتظر اتفاقات جدید در عرصه معماری باشیم. یکی از مهمترین اتفاقاتی که در عصر امروز افتاد اختراع پرینترهای سه بعدی بود که تحول عظیمی در تمام عرصهها به وجود آورد.
از بزرگترین مزیتهای این دستگاه همه جانبه بودن آن در تمام موارد است از غذا و دسر گرفته تا کفش و لباس و البته در همه ابعاد ، یعنی بدون محدودیت و در هر سایز میتوان تولید کرد.این دستگاه در معماری هم تاثیر به سزایی داشته از ماکت سازی گرفته تا ساخت مصالح و حتی ساخت یک ساختمان در ابعاد حقیقی که از بزرگترین اهداف عنوان شده در این حوزه می باشد.
برای شناخت بهتر این دستگاهها ابتدا باید در مورد نحوه کارکرد آن تحقیق کنیم، در این مورد که چه ابعادی را در بر میگیرد و هر مدل از دستگاه ها توسط چه سیستمی کار میکند. سپس به معرفی نمونههای مصالح ساختمانی که در این سالها ساخته شده میپردازیم و اینکه تا چه مقدار میتواند تحمل وزن داشته باشد. به نظر میرسد که ما نیز برای پیشرفت در معماری امروز جهان باید با علم روز پیش رفته و در پروژههای خود از آن استفاده کنیم. به نظر میرسد از این دستگاهها برای ساخت کمپهای موقت برای افراد آسیب دیده میتوان استفاده کرد.
هدف از این مقاله رسیدن به نتیجه مطلوب در مورد استفاده از پرینترها در معماری است و اینکه آیا اصال می تواند کاربرد حقیقی داشته باشد در عین حال پتانسیل بدل شدن به عنصرمعماری را دارد .
چاپ سه بعدی میتواند آینده طراحی باتریها را تغییر دهد؟
نویسنده: تینا پورشاهید
پیشتازان فناوریهای نوین همواره تلاش میکنند باتریهای کوچکتر با طول عمر بیشتر و حتی باتریهایی بازیافتی طراحی و تولید کنند. یکی از فناوریهایی که شیوهی زندگی در قرن بیستویکم را دستخوش تغییرات بزرگی کرده، باتریهای لیتیومیونی هستند که در دستگاههای مختلف ازجمله گوشی هوشمند، لپتاپ، خودرورهای خودران، گجتهای مرتبط با بهداشت و سلامت، رباتها و حسگرهای از راه دور و… استفاده میشوند. شاید جالب باشد بدانید اوایل سال جاری به سازندگان این نوع باتریها جایزهی نوبل شیمی اهدا شد.